Install SQL Server database - Error

 

I have installed EPiServer Community 3.2.0.191 successfully WITHOUT a database (Install site without database - EPiServer Deployment Center).

But when I try to install an SQL database I get the following error:

Error - Exception calling "GenerateUniqueValues" with "0" argument(s): "ServerName does not have a value"

 

And the Details:

 

An unhandled error has occured:

ServerName does not have a value

When executing

 

At C:\Program Files (x86)\EPiServer\Community\3.2.0.191\Install\System Scripts\

Install Database (SqlServer).ps1:86 char:30

+ $wizard.GenerateUniqueValues( <<<< )Error - System.Management.Automation.MethodInvocationException: Exception calling "GenerateUniqueValues" with "0" argument(s): "ServerName does not have a value" ---> System.ApplicationException: ServerName does not have a value

at EPiServer.Install.SqlServer.SqlServerConnectionFactory.get_ConnectionString()

at EPiServer.Install.SqlServer.SqlServerConnectionFactory.CreateConnection()

at EPiServer.Install.SqlServer.SqlServerDiscovery.CreateDbConnection(String databaseName)

at EPiServer.Install.SqlServer.SqlServerDiscovery.DatabaseExists(String databaseName)

at EPiServer.Install.UI.Wizards.SqlServerWizardHelper.<>c__DisplayClass2.<get_UniqueNameEntries>b__0(String name)

at EPiServer.Install.Common.UniqueNaming.MakeNamesUnique(List`1 entries)

at EPiServer.Community.Install.Wizards.NewSqlServerDatabaseWizard.MakeValuesUnique()

at EPiServer.Install.UI.WizardBase.GenerateUniqueValues()

--- End of inner exception stack trace ---

at System.Management.Automation.DotNetAdapter.AuxiliarMethodInvoke(Object target, MethodBase method, Object[] arguments, MethodInformation methodInformation, Object[] originalArguments)

at System.Management.Automation.DotNetAdapter.MethodInvokeDotNet(String methodName, Object target, MethodBase[] methods, MethodInformation[] methodInformation, String[] methodDefinitions, Object[] arguments)

at System.Management.Automation.DotNetAdapter.MethodInvoke(PSMethod method, Object[] arguments)

at System.Management.Automation.Adapter.BaseMethodInvoke(PSMethod method, Object[] arguments)

at System.Management.Automation.PSMethod.Invoke(Object[] arguments)

at System.Management.Automation.ParserOps.CallMethod(Token token, Object target, String methodName, Object[] paramArray, Boolean callStatic, PSMethodInfo targetMethod, Object valueToSet)

at System.Management.Automation.Parser.MethodCallNode.InvokeMethod(Token NodeToken, Object originalResult, Boolean staticMember, Object[] paramArray, List`1 typeConstraint, PSMethodInfo& targetMethod)

at System.Management.Automation.Parser.MethodCallNode.Execute(Array input, Pipe outputPipe)

at System.Management.Automation.ParseTreeNode.Execute(Array input, Pipe outputPipe, ArrayList& resultList)

at System.Management.Automation.Parser.StatementListNode.Execute(Array input, Pipe outputPipe, ArrayList& resultList)

----------------------------------------------------------------

 

I have tried to find something about this on the forum and documentation but without any luck.

The DLL-files and EPiServerCommunity folder exists, and I tried to edit web.config adding a connectionString to a new database I created (just so it would point to something) but without any luck either.

 

Any help would be greatly appreciated!

 

 

#28833 Mar 24, 2009 12:03
  • tost
    Member since: 2007
     
    This is a bug in the installer, that is solved now. The reason is that you don't have a SQLServer or SQKExpress on the server where you are doing the install.

    Either you install a SQL Server (SQLExpress) or preferably you go to Programs and Features and uninstall the EPiServer Shared. Get the latest version of EPiServer CMS from world.episerver.com. Install only the EPiServerShared.msi by double clicking the file.

    Best regards,
    Tom Stenius

    #28840 Mar 24, 2009 16:30