Integrate CMS 6 with visual studio 2010

Vote:
 

Hi

I recently started to develop with EpiServer CMS 6 and is trying to setup a develompent enviroment.

I'm using Visual studio 2010 and tried to run the EPiServerVsIntegration to get Visual Studio integration but it complains over that i must have EpiServer CMS and visual studio 2008 installed, i have already installed EpiServer CMS so i guess it's complaining about the vs2208 part.

How do i install CMS tools for vs2010?

 

/Jonas

#44903
Oct 20, 2010 12:57
Vote:
 

Hi

I was kind of hoping there would be an easier way now, since that blogpost is from this spring.

The last comment made by John Walsh got me a bit puzzled, i don't quite follow what he means.

I guess i'll have to try to do it that way after all, or do you have any clarification on how to do it?

 

/Jonas

#44905
Oct 20, 2010 13:38
Vote:
 

Sorry, I haven't done it myself since we are still stuck in 2008. Maybe there's a better way now too, I just remembered I had seen the blog post.

Please post back if you solve it!

Thanks! /Magnus

#44912
Oct 20, 2010 15:52
Vote:
 

Hi

I've managed to do all steps up until the very last bit of the GAC part. I must be doing something wrong when i enter the command in the prompt. do you know how the command should be written. The file name is EPiServer.VsIntegration.dll and i have saved the file directly in th root of c:

 

/Jonas

#44913
Oct 20, 2010 15:59
Vote:
 

I solved it, just some stupid error in my path to the .dll

 

#44914
Oct 20, 2010 16:08
Vote:
 

Hi

Jonas, could you do a step-by-step instruction on how you solved this? The blog-post is somewhat unclear to me.

Thanks.

//Jonas

#46251
Dec 03, 2010 14:53
Vote:
 

Hi Jonas,

Sorry for the late reply. I was able to solve the issue, but i did have some problems afterwards as well so i unistalled vs2010 and went with vs2008 and the reday made vsintegartion instead. I can't tell you exactly how i did solve it couse i can't remember all things i did. From what i heard there's gonna be vs2010 support in the upcoming release of CMS 6, so hopefully that will solve our problems.

/Jonas

#46468
Edited, Dec 14, 2010 13:02
Vote:
 

Oh, that's nice! Thank you for your answer!

//Jonas

#46469
Dec 14, 2010 13:22
This thread is locked and should be used for reference only. Please use the Episerver CMS 7 and earlier versions forum to open new discussions.