Error instal.ling clean 7.5

Vote:
 

Im unable to install a clean 7.5 site.

Ive tried installing a clean site without success.

Tried new site both with and without alloy templates. I get the below exception.

Server 2008 r2 64 bit with sql express.

 

Started a transacted install
Copying C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\application to C:\EPiServer\CMS75\wwwroot
Copying C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin to C:\EPiServer\CMS75\wwwroot\bin
productPath: C:\Program Files (x86)\EPiServer\Framework\7.5.394.2\
installedVersion: 0.0.0.0
frameworkVersion: 7.5.394.2
AppData path: C:\EPiServer\CMS75\appdata
Applying web config modification for EPiServer Framework 6.0.318.113
Applying web config modification for EPiServer Framework 6.1.79.0
Applying web config modification for EPiServer Framework 6.2.267.1
Applying web config modification for EPiServer Framework 7.5.394.2
Removing assembly redirect for EPiServer.Shell.UI
Skipping EPiServer.Shell.UI since assembly redirects are not found
Copying C:\Program Files (x86)\EPiServer\Framework\7.5.394.2\bin to C:\EPiServer\CMS75\wwwroot\bin
Assembly redirect for EPiServer.ApplicationModules.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.ApplicationModules
Assembly redirect for EPiServer.Data.Cache.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.Data.Cache
Assembly redirect for EPiServer.Data.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.Data
Assembly redirect for EPiServer.Events.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.Events
Assembly redirect for EPiServer.Framework.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.Framework
Assembly redirect for EPiServer.Licensing.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.Licensing
Assembly redirect for EPiServer.Shell.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.Shell
Assembly redirect for Newtonsoft.Json.dll
Adding/Updating assembly redirect for Newtonsoft.Json
Assembly redirect for StructureMap.dll
Adding/Updating assembly redirect for StructureMap
Adding/Updating assembly redirect for System.Web.Mvc
Installing Add-Ons:


Id      : EPiServer.Packaging
Title   : EPiServer Add-On Store Platform
Version : 3.0.1845

Id      : EPiServer.Packaging.UI
Title   : EPiServer Add-On Store UI
Version : 3.0.1845

Id      : Shell
Title   : EPiServer UI Platform
Version : 3.0.1209



Copying C:\Program Files (x86)\EPiServer\Framework\7.5.394.2\Geolocation to C:\EPiServer\CMS75\appdata\Geolocation
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\Castle
.Core.dll
Adding/Updating assembly redirect for Castle.Core
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\Castle
.Windsor.dll
Adding/Updating assembly redirect for Castle.Windsor
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\EPiSer
ver.BaseLibrary.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.BaseLibrary
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\EPiSer
ver.Configuration.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.Configuration
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\EPiSer
ver.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\EPiSer
ver.Enterprise.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.Enterprise
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\EPiSer
ver.ImageLibrary.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.ImageLibrary
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\EPiSer
ver.Implementation.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.Implementation
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\EPiSer
ver.LinkAnalyzer.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.LinkAnalyzer
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\EPiSer
ver.UI.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.UI
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\EPiSer
ver.Web.WebControls.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.Web.WebControls
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\EPiSer
ver.WorkflowFoundation.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.WorkflowFoundation
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\EPiSer
ver.XForms.dll
Adding/Updating assembly redirect for EPiServer.XForms
Assembly redirect for C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\7.5.394.2\bin\log4ne
t.dll
Adding/Updating assembly redirect for log4net
Installing Add-Ons:


Id      : CMS
Title   : EPiServer Edit UI
Version : 3.0.1097

Id      : EPiServer.Suite
Title   : EPiServer
Version : 7.5.394



Executing database script "C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\tmp8F18.tmp"
Executing database script "C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\tmp8FC4.tmp"
productPath: C:\Program Files (x86)\EPiServer\Framework\7.5.394.2\
Executing database script "C:\Program Files (x86)\EPiServer\Framework\7.5.394.2\Database\sql\EPiServer.Data.sql"
An error has occured and the transaction will be rolled back
Rolledback
Incorrect syntax near the keyword 'as'.
Incorrect syntax near the keyword 'as'.

An unhandled error has occured:
Incorrect syntax near the keyword 'as'.
When executing

At C:\Program Files (x86)\EPiServer\Framework\7.5.394.2\Install\System Scripts\
Install Site (SqlServer).ps1:139 char:26
+         Execute-EPiSqlSvrScript <<<<  `

True
=
Get-EPiIsBulkInstalling

An unhandled error has occured:
Incorrect syntax near the keyword 'as'.
When executing

At C:\Program Files (x86)\EPiServer\Framework\7.5.394.2\Install\System Scripts\
Install Site (SqlServer).ps1:139 char:26
+         Execute-EPiSqlSvrScript <<<<  `

True
=
Get-EPiIsBulkInstalling

An unhandled error has occured:
Incorrect syntax near the keyword 'as'.
When executing

At C:\Program Files (x86)\EPiServer\Framework\7.5.394.2\Install\System Scripts\
Install Site (SqlServer).ps1:139 char:26
+         Execute-EPiSqlSvrScript <<<<  `

=
Get-EPiIsBulkInstalling

At C:\Program Files (x86)\EPiServer\Framework\7.5.394.2\Install\System Scripts\Install Site (SqlServer).ps1:139 char:26
+         Execute-EPiSqlSvrScript <<<<  `
System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): Incorrect syntax near the keyword 'as'.
   at EPiServer.Install.SqlServer.Installers.SqlServerItemInstaller.HandleSqlException(SqlCommand cmd, SqlException ex)
   at EPiServer.Install.SqlServer.Installers.SqlScriptInstaller.ExecuteSqlScript(String filePath, IDictionary parameters, IDictionary stateSaver)
   at EPiServer.Install.SqlServer.Installers.EPiServerSqlScriptInstaller.InstallInternal(IDictionary stateSaver)
   at EPiServer.Install.SqlServer.Installers.EPiServerSqlScriptInstaller.Install(IDictionary stateSaver)
   at EPiServer.Install.InstallationManager.Install(Installer installer)
   at EPiServer.Install.SqlServer.SqlServerInstallationManager.ExecuteDatabaseScript(String sqlServerName, Nullable`1 sqlServerPort, String databaseName, String loginName, String loginPassword, String scriptFilePath, Boolean avoidDbTransaction, Boolean isEPiServerScript, IDictionary parameters)
   at EPiServer.Install.SqlServer.Cmdlets.ExecuteSqlScriptCmdlet.ProcessRecord()
   at System.Management.Automation.Cmdlet.DoProcessRecord()
   at System.Management.Automation.CommandProcessor.ProcessRecord()
ClientConnectionId:7e9d64f0-8870-4372-9691-e9d8598293a5

#78803
Dec 03, 2013 18:53
Vote:
 

Read the stack trace, I think maybe something wrong with the network log-on account using for SQL server (SQLExpress) service. Try this: Select SQL Server (SQLExpress) service Properties >> Log On tab >> Set Log on as = Local System account (instead of Network service) then restart the service.

#78819
Edited, Dec 04, 2013 2:57
Vote:
 

I have EPiServer 5,6 and 7.1 on the same machine installed with windows authentication in deployment center withouot any problem.

I changed the log on user without success.

I can install a 7.0 site with no problems.

#78898
Edited, Dec 04, 2013 23:00
Vote:
 

Hey Per, I ran into the same problem.  I uninstalled and then re-installed the 7.5 with administrative rights <- not sure if it mattered but it seem to have fixed my issue, either the reinstall or doing it with admin rights.  Worth a shot.

#78900
Dec 05, 2013 4:48
Vote:
 

I still cannot do a site upgrade from 7.1 up to 7.5 though.  It errors on me every time, i have tried countless times so i will keep plugging away and see what i manage to come up with.

#78901
Dec 05, 2013 4:50
Vote:
 

Joshua: What is the error you are getting when upgrading?

#78902
Dec 05, 2013 8:19
Vote:
 

That error can occour if you install on a SQL 2005 instance. EPiServer 7.5 requires SQL 2008 or later.

#78925
Dec 05, 2013 10:15
Vote:
 

Thansks for the input Joshua and Johan. Will have another go at it tonight.

#78926
Dec 05, 2013 10:18
Vote:
 

Hey linus, I can't recall off the top of my head, i will give it a shot again this afternoon and post the error.  Thanks

#78960
Dec 05, 2013 15:52
Vote:
 

Hey Linus, I should have clarified, it wasn't so much the upgrade, that worked, but bringing up the site is what bombed out.  I found the issue(s) and seems to be add on modules from episerver (episerver google analytics and such) do not get upgraded.  I have removed the module from the Modules vpp.  I also found structure map was wrong or it could be our config transforms which i have updated to your version which still loaded the old structure map.  Not sure what all gets updated during the upgrade but seems both sites i tried had a structure map issue.  Just some food for thought.

#78967
Dec 05, 2013 16:45
Vote:
 

Hello Joshua,

Did you run "Upgrade/Disable Add-ons after Product Upgrade" from the Deployment Center (step #13 in the upgrading documentation)? This will upgrade all system add-ons and disabled all non-system add-ons on the upgraded site. The disabled non-system add-ons can be upgraded and enabled later from the add-ons administration web interface, when the site will be up and running.

#78969
Dec 05, 2013 17:03
Vote:
 

Hey Sergil, Its funny cause I did read this step and went line for line but failed to do it at the end.  JOKES ON ME.  Thanks Sergil.  

#78970
Dec 05, 2013 17:31
Vote:
 

Johan: You were right I was running a 2005 version of express. Installed 2012 and now everything worked.

#78975
Dec 05, 2013 20:57
Vote:
 

i am also unable to install a clean 7.5 site. I have tried installing a clean site without success. i have Server 2008 r2

Tried new site both with and without alloy templates. I get the below exception.

Incorrect syntax near the keyword 'as'.

this is same error which Per Nergård got. Per ! did you managed with SQL Server 2008 ?

 

#79221
Dec 11, 2013 10:38
Vote:
 

Naeem: I installed a 2012 sql express instance. But Johan said it should work with 2008 so then it should.

#79222
Dec 11, 2013 10:40
Vote:
 

Ok. but I tried many time with 2008 but did not worked.

 

#79223
Dec 11, 2013 10:48
Vote:
 

Can you ensure (e.g. by Sql Configruation Manager) that you do not have a SQL 2005 also running. Perhaps there is e.g. a SQL Express 2005 instance running side by side. 

If you open up Deployment Center and selects "Install site and SQL Server database", in the step for database which database instance do you see and is that a SQL 2008 instance?

#79227
Dec 11, 2013 11:19
This thread is locked and should be used for reference only. Please use the Episerver CMS 7 and earlier versions forum to open new discussions.