Link to external site which redirects to another site which redirects...

Vote:
 

Hi,

Is this a bug or am I doing something wrong (again)? :)

I created a page in edit-mode. I went to Settings-tab and clicked shortcuts -> manage. Then I selected:
Shortcut type: Shortcut to page on another website
Open in: Open the link in a new window
External link: http://google.com

After publish editor got stuck and I can't edit the page anymore. All I can do is delete the page and recreate it.

What happens is when I try to edit the page editor starts to load http://google.com site which redirects to http://www.google.com which redirects to http://www.google.fi (I'm in Finland) and which redirects to https://www.google.fi which gets stuck. Using Chrome developer tools, in Network tab I can see that the call to https-site gets canceled.

Other sites which does not do redirections, like our website http://www.solita.fi, works fine.

Here's couple of images. First one is from Chrome dev tools and second one from the editor.

http://i11.aijaa.com/b/00984/11693493.jpg
http://i8.aijaa.com/b/00351/11693499.jpg

#65440
Jan 30, 2013 9:39
Vote:
 

Hi,

Maybe google has a javascript function that checks if the page is located in an iframe. And if it is, the page is reloaded outside the frames.

I guess there's nothing you can do about it, other than not link to pages which checks for frames.

#65457
Jan 30, 2013 13:39
Vote:
 

Then there should be some option to cancel loading in edit view since I can't edit the page after publish. Maybe this could be even considered a bug or deficiency in EpiServer.

#65458
Jan 30, 2013 13:46
Vote:
 

There is a legacy edit mode that you can access by the address /yourUI/cms/edit/

#65459
Jan 30, 2013 13:48
This thread is locked and should be used for reference only. Please use the Episerver CMS 7 and earlier versions forum to open new discussions.