intermittent 404 errors from staticfilehandler serving vpp files

Thomas Schmidt
Member since: 2010
 

Hi, i am receiving intermittent 404 errors from EPiServers static filehandler from files served from vpp, there are no errorlogs or anything of the sort neither from log4net or windows logs, have anyone experienced the same? The vpp files is served from an unc path. And it happens randomly in about 1 out of 50 requests, doesn't matter which extension or mimetype.

 

The relevant sections in web.config looks like this:

<location path="Global">
<system.webServer>
<handlers>
<add name="webresources" path="WebResource.axd" verb="GET" type="System.Web.Handlers.AssemblyResourceLoader" />
<add name="wildcard" path="*" verb="*" type="EPiServer.Web.StaticFileHandler, EPiServer" />
</handlers>
</system.webServer>
<staticFile expirationTime="-1.0:0:0" />
</location>

 

And the relevant section in episerver.config looks like this:

<virtualPath customFileSummary="~/FileSummary.config">
<providers>
<clear />
<add showInFileManager="true" virtualName="Page Files" virtualPath="~/Global/" bypassAccessCheck="false" name="SitePageFiles" type="EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathVersioningProvider,EPiServer" indexingServiceCatalog="Web" physicalPath="\\someserver\someshare" />
</providers>
<filters />
</virtualPath>

#62309 Oct 22, 2012 7:49
  • Johan Kronberg
    Member since: 2005
     

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd296694(v=ws.10).aspx

    Do you know if you have made adjustments to the settings described there?

    #62313 Edited, Oct 22, 2012 9:50
  • Thomas Schmidt
    Member since: 2010
     

    We have not done the adjustments provided in that article, the site is not live yet so there is basically no load on the server and the errors do not happen on other environments(test or qa) where the server setup is the same.

    There is also nothing in any of the logfiles the technet article mentions.

    #62325 Oct 22, 2012 13:32
  • Johan Kronberg
    Member since: 2005
     

    Are you getting the same result if you try to put the VPP-dirs on a local path?

    #62326 Oct 22, 2012 13:39
  • Thomas Schmidt
    Member since: 2010
     

    local path for VPP dirs is not an option as it is a load balanced environment, keeping the folders in sync via external tools or DFS or someting else is not something we prefer.

    #62361 Oct 23, 2012 11:48
  • Johan Kronberg
    Member since: 2005
     

    I was suggesting to test if the errors keep coming if you have a local path set to rule out other configuration problems or possible bug in EPi/your project.

    My guess is that the Share is somehow involved and this test would make that assumption stronger.

    #62364 Oct 23, 2012 12:58
  •  

    Hi

    We're experiencing the same thing but in our case, the files are on a local path. We're trying to figure out a pattern. If you have any idea, please help !

    Thanks.

    #63342 Nov 15, 2012 11:42
  • Johan Book
    Member since: 2010
     

    There is a logging VirtualPathVersioningProvider that might be helpful here...

    http://www.epiwiki.se/troubleshooting/episerver-filesystem/loggingvirtualpathversioningprovider

    #63623 Nov 22, 2012 12:41