Debugging with symbols

Vote:
 

EPiServer 5.2.375.236

I have followed the instructions from: http://world.episerver.com/Articles/Items/Debugging-EPiServer-CMS-5-R2/ and from http://blogs.msdn.com/sburke/archive/2008/01/16/configuring-visual-studio-to-debug-net-framework-source-code.aspx

But the EPiServer pdb's are not loaded. The only thing that loads in my pdb-cache directory is "EPiServer.Providers.Oracle.pdb" and a "pingme.txt". That means that my settings are correct as I see it.

Do the pdb's for version 5.2.375.236 exist on http://symbols.episerver.com?

Can someone help? I cant debug with symbols. I want to do a performance test with "ANTS Performance Profiler" and need the pdb's.

Regards Hans

#37981
Mar 25, 2010 10:57
Vote:
 

I downloaded the "Windows Driver Kit Version 7.1.0" (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=36a2630f-5d56-43b5-b996-7633f2ec14ff).
I installed the debugger tools and ran "symchk" with the following command file "Symchk.cmd".

ECHO OFF

SET SYMCHK_PATH="C:\WinDDK\7600.16385.1\Debuggers\symchk.exe"
SET DLL_PATH="C:\Program\EPiServer"
SET SYMBOL_SERVER="SRV*D:\Symbols\*http://symbols.episerver.com"

%SYMCHK_PATH% /r %DLL_PATH% /s %SYMBOL_SERVER%

PAUSE

I run a swedish system thats why the "C:\Program" directory. This command gets all symbols (pdb's) available. Symchk goes through the "DLL_PATH" and try to get symbols for all dll's and exe's, in this directory and it's subdirecories, from the symbolserver.
In my case the symbols are saved in "D:\Symbols".

So my conclusion is that not all pdb-versions are on the server because the command reports alot of failures (mismatched or not found).

Hope this can help someone.

/Hans

#38004
Mar 26, 2010 12:15
This thread is locked and should be used for reference only. Please use the Episerver CMS 7 and earlier versions forum to open new discussions.
* You are NOT allowed to include any hyperlinks in the post because your account hasn't associated to your company. User profile should be updated.