Dashboard is throwing an error. It can't find the DashboardViewModel class.

Vote:
 

When I try to access the Dashboard on my CMS 6 install (/admin), I get a parsing error:

Could not load type 'System.Web.Mvc.ViewPage<DashboardViewModel>'.

This is in the @Page directive of this page:

/admin/Shell/Views/Dashboard/Index.aspx

MVC is installed, I know that.  So I went looking for DashboardViewModel and found it in EPiServer.Shell.UI in /bin.

I see no reason why this should fail on this.

Could not load type 'System.Web.Mvc.ViewPage<DashboardViewModel>'.
#39288
May 08, 2010 19:45
Vote:
 

Hi,

Check that the EPiServer.Shell.UI 6.0.318.113 assembly is registered in the GAC. If not then run the EPiServerFramework.msi again.

Paul.

#39306
May 10, 2010 11:42
Vote:
 

It is registered in the GAC.  There's a previous version in there too (44, which I think was RC1).

I re-ran EpiServerFramework.msi again just to be sure, but it didn't change anything.  I ran all the other MSIs as well, in Repair mode.

Still broken.  If this is something I should open a formal incident ticket for, let me know.

#39322
May 10, 2010 17:47
Vote:
 

Yes, please raise a ticket.

#39323
May 10, 2010 18:24
Vote:
 

The solution --

The "pages" element in my web.config was missing this attribute:

pageParserFilterType="System.Web.Mvc.ViewTypeParserFilter, System.Web.Mvc, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"

 

#39410
May 14, 2010 16:03
This thread is locked and should be used for reference only. Please use the Episerver CMS 7 and earlier versions forum to open new discussions.