Cannot find Login.aspx

Vote:
 

Hi,

I got this episerver solution dropped in my knee and trying to set everything up accordingly, but it want work for me. What I got was a zip-file and a database backup file. So what I did so far is:

 * Restore database, no problem

 * Create new epi-site, seems to be working BUT I can't login to the admin UI since Login.aspx is not found.

I guess Login.aspx is not an actual file in EPiServer 6, am I right? Since the same "file" is used in a empty epi project but I can't find the actual file so where is it?

 

Any help is appreciated, thanks!

#45094
Oct 29, 2010 13:55
Vote:
 

If you check your episerver.config file, most likely you, or the the developer who you got it from is running 64 bit. The paths under virtualPath and physicalPath needs to be updated:

<add virtualPath="~/App_Themes/Default/" physicalPath="C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\6.0.530.0\application\App_Themes\Default" name="App_Themes_Default" type="EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathNonUnifiedProvider,EPiServer" />
      <add virtualPath="~/cms/CMS/" physicalPath="C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\6.0.530.0\application\UI\CMS" name="UI" type="EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathNonUnifiedProvider,EPiServer" />
      <add virtualPath="~/Util/" physicalPath="C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\6.0.530.0\application\util" name="UtilFiles" type="EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathNonUnifiedProvider,EPiServer" />
      <add virtualPath="~/WebServices/" physicalPath="C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\6.0.530.0\application\webservices" name="WebServiceFiles" type="EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathNonUnifiedProvider,EPiServer" />
      <add virtualPath="~/cms/CMS" physicalPath="C:\Program Files (x86)\EPiServer\CMS\6.0.530.0\application\UI\EPiServer\CMS" name="EPiServerCMS" type="EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathNonUnifiedProvider,EPiServer" />
      <add virtualPath="~/cms/Shell" physicalPath="C:\Program Files (x86)\EPiServer\Framework\6.0.318.113\Application\UI" name="EPiServerShell" type="EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathNonUnifiedProvider,EPiServer" />
    
#45099
Oct 29, 2010 15:20
Vote:
 

Did you do a formal EPiServer install on your server?

As Frederik's post above demonstrates, the admin interface for EPiServer is actually out in Program Files linked in with virtual paths.  These files get installed when you set up a site using the Deployment Manager, so if you just got a zip of the Web root, you're missing some stuff.

Note too that the version number is in the path, so you will need to make sure you install the correct version of EPiServer based on what paths you find in the web.config.

#45156
Nov 01, 2010 20:52
Vote:
 

That exactly was my problem. Thanks a ton Frederik Vig for the solution.

#76702
Oct 31, 2013 12:14
This thread is locked and should be used for reference only. Please use the Episerver CMS 7 and earlier versions forum to open new discussions.