Object reference errors on Episerver.Find.Content Indexing Job

Vote:
 

Hi

When I run The Content Indexing Job, i get below error for every single page and block type in my site :

ERROR EPiServer.Find.Cms.ContentIndexer: An exception occurred while indexing content [Link 11] [GUID 96ee8a65-5bc8-444e-a650-129d601828e4] [Type WholesaleCreateAccountPage] [Name B2B Registration Page]: Object reference not set to an instance of an object.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
at EPiServer.Find.ClientConventions.CompositeLanguageRoutingConvention.GetLanguageRouting(Object instance)
at EPiServer.Find.Client.Index(IEnumerable objectsToIndex, Boolean deleteLanguageRoutingDuplicatesOnIndex)
at EPiServer.Find.Cms.ContentIndexer.IndexWithRetry(IContent[] contents, Int32 maxRetries, Boolean deleteLanguageRoutingDuplicatesOnIndex)
at EPiServer.Find.Cms.ContentIndexer.Index(IEnumerable`1 contents, IndexOptions options)
at EPiServer.Find.Cms.ContentIndexer.IndexBatch(IEnumerable`1 contents, Action`1 statusAction, Int32& numberOfContentErrors, Int32& indexingCount, Boolean deleteLanguageRoutingDuplicatesOnIndex)
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
at EPiServer.Find.ClientConventions.CompositeLanguageRoutingConvention.GetLanguageRouting(Object instance)
at EPiServer.Find.Client.Index(IEnumerable objectsToIndex, Boolean deleteLanguageRoutingDuplicatesOnIndex)
at EPiServer.Find.Cms.ContentIndexer.IndexWithRetry(IContent[] contents, Int32 maxRetries, Boolean deleteLanguageRoutingDuplicatesOnIndex)
at EPiServer.Find.Cms.ContentIndexer.Index(IEnumerable`1 contents, IndexOptions options)
at EPiServer.Find.Cms.ContentIndexer.IndexBatch(IEnumerable`1 contents, Action`1 statusAction, Int32& numberOfContentErrors, Int32& indexingCount, Boolean deleteLanguageRoutingDuplicatesOnIndex)

We are using Episerver.Find v 13.2.1.

I can't quite debug any of the Epi methods mentioned in stack trace, so not sure how to troubleshoot this and find the root cause. Please advise.

Regards

Ritu

#205664
Jul 18, 2019 17:45
Vote:
 

Hi Ritu,

It seems like language routing issue so when you created the index on find.episerver.com. Have you selected the language that is currently in your Episerver instance? Like - en, sv, etc..

One more thing - Is there anything in the Initialization module that is causing this issue?

Thanks

Ravindra

#205686
Edited, Jul 19, 2019 10:54
Vote:
 

Jonas also posted about the new routing so can also try that if it helps

https://world.episerver.com/blogs/Jonas-Bergqvist/Dates/2018/4/find-13-new-language-routing/

#205688
Jul 19, 2019 10:56
Vote:
 

Hi Ravindra

I did select "en" as the Language for index. My site is only on one language : en, but since i'm using Episerver.Find v 13.2.1, which has language support, it seems to create problems.

I tried a few things from the link above, but no change.

My catalog indexing works fine, its only the CMS content indexing that doesn't.

I have the following LanguageRouting specific code in my initialization :

SearchClient.Instance.Conventions.ForInstancesOf<SearchProduct>().LanguageRoutingIs(x => x.LanguageRouting);

This is for catalog data. Do I need to add anyting similar for my CMS content? If so, what all types?

Regards

Ritu

#205870
Jul 25, 2019 18:46
* You are NOT allowed to include any hyperlinks in the post because your account hasn't associated to your company. User profile should be updated.