Multilingual website on EPIServer?

Vote:
 
What is the best way of creating a multilingual/multi-language website by Epi? Thanks!
#12038
Mar 25, 2008 18:34
Vote:
 
I took a copy of the whole site and pages on the Editor, and created the site on 2 languages. Is this the only way to handle a multilingual page, or any new idea?
#13557
Mar 25, 2008 18:42
Vote:
 
We will be adding true multilanguage support in EPiServer 4.30 (due mars/april). Then you will have the possibility to set that some properties on a page should be available in multiple languages. One tab for every language will appear in edit mode instead of a single "Edit" tab. All properties that are the same for all languages will appear under a tab similar to "Edit" next to the other language tabs.
#13558
Mar 25, 2008 18:42
Vote:
 
I tested on creating one different start page for each language on the same episerver site. Each start page has its own easy web link, i.e. www.domainname.xxx/language. In IIS, you create a site for each language, and then set host header names on the sites, and set default redirect on each site to the main site and the easy web link. A lot of pages to edit, but you should have an editor for each language, though.
#13559
Mar 25, 2008 18:42
Vote:
 
Now that you have released the 4.30 version, how do you set up a page type to use the new language tabs?
#13560
Mar 25, 2008 18:42
Vote:
 
I found it myself. A simple edit of the web.config file enabled the flags functionality in the tab bar.
#13561
Mar 25, 2008 18:42
Vote:
 
Hi Patrik! Could you please explain me what kind of changes you did on the web.config for getting this work? BR., Alireza
#13562
Mar 25, 2008 18:42
Vote:
 
I found instructions in http://www.episerver.com/downloads/Documents/TechNotes/EPiServer%204.41/Introduction%20to%20the%20Multi-Language%20Runtime.pdf and had I read the entire document, I might have saved myself some time searching for reasons the PageName property acted strangely after activating the MultiLanguage module... :-)
#13563
Mar 25, 2008 18:42
* You are NOT allowed to include any hyperlinks in the post because your account hasn't associated to your company. User profile should be updated.