Error in editmode: dojo.js:15 GET http://vnext/episerver/shell/Stores/

Andreas Nicolaisen
Member since: 2006
 

Hi

I'm upgrading a site to CMS 9 (9.12.0.0).

After the upgrade, I'm getting the following error when loading a new page inside editmode (This does not happen outside of editmode):

dojo.js:15 GET http://vnext/episerver/shell/Stores/context/?url=http%3A%2F%2Fvnext%2Fsomeurlhere%2F&dojo.preventCache=1472735431640 404 (Not Found)xhr @ dojo.js:15dojo.xhr @ dojo.js:15_sendRequest @ widgets.js:2(anonymous function) @ widgets.js:2(anonymous function) @ dojo.js:15_2f2 @ dojo.js:15then._2ff.then @ dojo.js:15xhr @ widgets.js:2xhr @ widgets.js:2_xhr @ widgets.js:2xhr @ widgets.js:2xhrGet @ widgets.js:2query @ widgets.js:2query @ widgets.js:2_cfe.query @ widgets.js:2_b52 @ widgets.js:2_b57.(anonymous function) @ widgets.js:2_loadNewContext @ widgets.js:2(anonymous function) @ widgets.js:2(anonymous function) @ dojo.js:15_2f2 @ dojo.js:15then._2ff.then @ dojo.js:15_handleContextChangeRequest @ widgets.js:2(anonymous function) @ dojo.js:15_264 @ dojo.js:15on.emit @ dojo.js:15on.emit @ dojo.js:15emit @ dojo.js:15publish @ dojo.js:15_230.(anonymous function) @ epi.js:2_requestContextChangeByUrl @ widgets.js:2_iFrameLoaded @ widgets.js:2(anonymous function) @ dojo.js:15_264 @ dojo.js:15_onIframeLoad @ widgets.js:2(anonymous function) @ dojo.js:15
dojo.js:15 _317 {message: "Unable to load /episerver/shell/Stores/context/?ur…er%2F&dojo.preventCache=1472735431640 status: 404", response: Object, status: 404, responseText: "



↵-->", xhr: XMLHttpRequest}message: "Unable to load /episerver/shell/Stores/context/?url=http%3A%2F%2Fvnext%2Fsomeurlhere%2F&dojo.preventCache=1472735431640 status: 404"response: ObjectresponseText: "


The resource cannot be found.






Server Error in '/' Application.



The resource cannot be found.





Description: HTTP 404. The resource you are looking for (or one of its dependencies) could have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.  Please review the following URL and make sure that it is spelled correctly.




Requested URL: /episerver/shell/Stores/context/






Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.6.1055.0





"stack: (...)get stack: stack()set stack: stack()status: 404xhr: XMLHttpRequest__proto__: Error_498 @ dojo.js:15(anonymous function) @ dojo.js:15_2cd @ dojo.js:15_2cb @ dojo.js:15reject.errback @ dojo.js:15_2cd @ dojo.js:15_2cb @ dojo.js:15reject.errback @ dojo.js:15(anonymous function) @ dojo.js:15_2f2 @ dojo.js:15_2ec @ dojo.js:15_30a.reject @ dojo.js:15_2f8 @ dojo.js:15_2f2 @ dojo.js:15_2ec @ dojo.js:15_30a.reject @ dojo.js:15_2f8 @ dojo.js:15_2f2 @ dojo.js:15_2ec @ dojo.js:15_30a.reject @ dojo.js:15_2f8 @ dojo.js:15_2f2 @ dojo.js:15_2ec @ dojo.js:15_30a.reject @ dojo.js:15_2f8 @ dojo.js:15_2f2 @ dojo.js:15_2ec @ dojo.js:15_30a.reject @ dojo.js:15_4f2 @ dojo.js:15_4fe @ dojo.js:15

Some searching led me to this forumpost: http://world.episerver.com/Forum/Developer-forum/-EPiServer-75-CMS/Thread-Container/2014/2/PartialRouting-broken-in-75/ and we are indeed using PartialRouting in the solution. However, I still can't solve my error because it's no obvious place to add the solution in the forum post.

Any ideas?

#154928
Sep 02, 2016 9:25
Andreas Nicolaisen
Member since: 2006
 

BUMP.

Still having the same problem :(

Have nobody seen this before?

#155300
Sep 13, 2016 16:06
Magnus Rahl
Member since: 2008
 

I suggest installing a blank site of the same version and compare configs. Especially the episerver.shell/protectedModules and system.webServer/modules section (is it missing the ShellRoutingModule?)

#163169
Oct 19, 2016 7:32