Error when upgradrading to EPiServer 9

Vote:
 

I get a weird Error after upgrading to the latest and greatest EPiServer 9.0.3.0.


Port must be a parsable integer between 0 and 65535 or wildcard character
Parameter name: authority

Something seams to be wrong with initialization of XForms. Anybody got an idea what might be wrong?

Full stack trace:

[ArgumentException: Port must be a parsable integer between 0 and 65535 or wildcard character
Parameter name: authority]
   EPiServer.Web.UriAuthority..ctor(String authority) +628
   EPiServer.Web.HostDefinition.set_Name(String value) +63
   EPiServer.DataAccess.SiteDefinitionDB.HostDefinitionFromReader(IDataRecord r) +70
   EPiServer.DataAccess.SiteDefinitionDB.b__0() +358
   EPiServer.Data.Providers.<>c__DisplayClass2f`1.b__2e() +59
   EPiServer.Data.Providers.SqlTransientErrorsRetryPolicy.Execute(Func`1 method) +45
   EPiServer.Data.Providers.SqlDatabaseHandler.Execute(Func`1 action) +202
   EPiServer.DataAccess.SiteDefinitionDB.List() +79
   EPiServer.Web.SiteDefinitionRepository.List() +50
   EPiServer.Web.SiteDefinitionResolver.GetByHostName(String hostName, Boolean fallbackToWildcard, HostDefinition& matchedHost) +109
   EPiServer.Web.SiteDefinitionResolver.GetByHostName(String hostName, Boolean fallbackToWildcard) +25
   EPiServer.Web.SiteDefinitionResolver.Get(HttpRequestBase request) +27
   EPiServer.Web.SiteDefinition.b__1(SiteDefinitionResolver s, HttpRequestBase r) +10
   EPiServer.Web.SiteDefinition.GetCurrentInternal(Func`3 resolveSiteDefinition) +271
   EPiServer.Web.SiteDefinition.get_Current() +66
   EPiServer.Initialization.XFormsInitialization.Initialize(InitializationEngine context) +156
   EPiServer.Framework.Initialization.<>c__DisplayClass5.b__4() +19
   EPiServer.Framework.Initialization.ModuleNode.Execute(Action a, String key) +43
   EPiServer.Framework.Initialization.ModuleNode.Initialize(InitializationEngine context) +80
   EPiServer.Framework.Initialization.InitializationEngine.InitializeModules() +173

[InitializationException: Initialize action failed for Initialize on class EPiServer.Initialization.XFormsInitialization, EPiServer, Version=9.0.3.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=8fe83dea738b45b7]
   EPiServer.Framework.Initialization.InitializationEngine.InitializeModules() +439
   EPiServer.Framework.Initialization.InitializationEngine.Initialize(HostType hostType) +116
   EPiServer.Framework.Initialization.InitializationModule.Initialize(HostType hostType) +475
   EPiServer.Framework.Initialization.InitializationModule.FrameworkInitialization(HostType hostType) +83
   EPiServer.Global..ctor() +76
   Wiki.Web.EPiServerApplication..ctor() +42
   ASP.global_asax..ctor() in c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\Temporary ASP.NET Files\root\ae0bf895\450407ad\App_global.asax.xcgnyrkz.0.cs:0

[TargetInvocationException: Ett undantagsfel har inträffat i målet för en aktivering.]
   System.RuntimeTypeHandle.CreateInstance(RuntimeType type, Boolean publicOnly, Boolean noCheck, Boolean& canBeCached, RuntimeMethodHandleInternal& ctor, Boolean& bNeedSecurityCheck) +0
   System.RuntimeType.CreateInstanceSlow(Boolean publicOnly, Boolean skipCheckThis, Boolean fillCache, StackCrawlMark& stackMark) +119
   System.RuntimeType.CreateInstanceDefaultCtor(Boolean publicOnly, Boolean skipCheckThis, Boolean fillCache, StackCrawlMark& stackMark) +232
   System.Activator.CreateInstance(Type type, Boolean nonPublic) +83
   System.RuntimeType.CreateInstanceImpl(BindingFlags bindingAttr, Binder binder, Object[] args, CultureInfo culture, Object[] activationAttributes, StackCrawlMark& stackMark) +1117
   System.Activator.CreateInstance(Type type, BindingFlags bindingAttr, Binder binder, Object[] args, CultureInfo culture, Object[] activationAttributes) +124
   System.Activator.CreateInstance(Type type, BindingFlags bindingAttr, Binder binder, Object[] args, CultureInfo culture) +20
   System.Web.HttpRuntime.CreateNonPublicInstance(Type type, Object[] args) +60
   System.Web.HttpApplicationFactory.GetSpecialApplicationInstance(IntPtr appContext, HttpContext context) +276
   System.Web.Hosting.PipelineRuntime.InitializeApplication(IntPtr appContext) +296

[HttpException (0x80004005): Ett undantagsfel har inträffat i målet för en aktivering.]
   System.Web.HttpRuntime.FirstRequestInit(HttpContext context) +9920756
   System.Web.HttpRuntime.EnsureFirstRequestInit(HttpContext context) +101
   System.Web.HttpRuntime.ProcessRequestNotificationPrivate(IIS7WorkerRequest wr, HttpContext context) +261
#139403
Oct 01, 2015 14:33
Vote:
 

Seems there is something wrong with your site settings. Since you cannot get into Admin mode, try looking at the tblSiteDefinition table in the database. Check the SiteUrl column for strange data. On a fresh install it looks something like this: "http://localhost:65004/" You can also check tblHostDefinition for strange data.

#139406
Oct 01, 2015 14:50
Vote:
 

Thank you!

For some reason there was two "localhost:XXXX" located in the tblHostDefinition. One with trailing "/" and one without. Removing one of them solved the problem!

#139407
Oct 01, 2015 15:28
This topic was created over six months ago and has been resolved. If you have a similar question, please create a new topic and refer to this one.
* You are NOT allowed to include any hyperlinks in the post because your account hasn't associated to your company. User profile should be updated.