Views: 9370
Number of votes: 0
Average rating:

Itera.MultiProperty and CMS 6

I tried to take the current Itera.MultiProperty project and recompile it with the CMS 6. It compiled without errors. But when you use it it throws and error complains about Multiple custom attributes of the same type found

The error is caused by some of the properties that are tagged with a

[GuiPlugIn(SortIndex = 70,DisplayName="Sort")]
public class PropertyFilterSort : PropertySortOrder, IHavePageCollectionFilter
{

and PropertySortOrder are tagged with

[Serializable, PageDefinitionTypePlugIn]
public class PropertyFileSortOrder : PropertyNumber
{

 
The old CMS 5 public static PlugInDescriptor Load(Type plugin) get the attributes with this line
descriptor = Load(plugin.ToString(), 
plugin.Assembly.GetName().Name);
but the new CMS 6 public static PlugInDescriptor Load(Type plugin) starts to get the attribute with this line:
customAttribute = Attribute.GetCustomAttribute(
plugin,
typeof(PlugInAttribute)
) as PlugInAttribute;

Since GuiPlugIn and PageDefinitionTypePlugIn inherits from PlugInAttributes the latest get two attributes….

The quick fix is to remove

List/Filters/PropertyFilterSort.cs

and remove PageDefinitionTypePlugIn from List/PropertyIteraPagesSelector.cs

from the project and recompile.

 

The problem is of course that old code depending on that it’s possible to have 2 different plugin attributes will not work.

Apr 26, 2010

Guest
(By Guest, 9/21/2010 12:33:18 PM)

And the full code is

CMS6:
public static PlugInDescriptor Load(Type plugin)
{
PlugInDescriptor descriptor;
if (plugin.Namespace == "ASP")
{
descriptor = new PlugInDescriptor(-1, plugin.ToString(), plugin.Assembly.GetName().Name, true);
descriptor.IsAutoGenerated = true;
return descriptor;
}
string key = "PlugInDescriptor." + plugin.FullName;
descriptor = CacheManager.Get(key) as PlugInDescriptor;
if (descriptor == null)
{
PlugInAttribute customAttribute = Attribute.GetCustomAttribute(plugin, typeof(PlugInAttribute)) as PlugInAttribute;
if (customAttribute != null)
{
descriptor = Load(plugin.ToString(), plugin.Assembly.GetName().Name, customAttribute.DefaultEnabled);
}
else
{
descriptor = Load(plugin.ToString(), plugin.Assembly.GetName().Name);
}
CacheManager.Add(key, descriptor);
}
return descriptor;
}




CMS 5:
public static PlugInDescriptor Load(Type plugin)
{
PlugInDescriptor descriptor;
if (plugin.Namespace == "ASP")
{
descriptor = new PlugInDescriptor(-1, plugin.ToString(), plugin.Assembly.GetName().Name, true);
descriptor.IsAutoGenerated = true;
return descriptor;
}
string key = "PlugInDescriptor." + plugin.FullName;
descriptor = CacheManager.Get(key) as PlugInDescriptor;
if (descriptor == null)
{
descriptor = Load(plugin.ToString(), plugin.Assembly.GetName().Name);
CacheManager.Add(key, descriptor);
}
return descriptor;
}
/ Anders Hattestad

Guest
(By Guest, 9/21/2010 12:33:18 PM)

added and remove PageDefinitionTypePlugIn from List/PropertyIteraPagesSelector.cs
/ Anders Hattestad

Guest
(By Guest, 9/21/2010 12:33:18 PM)

Have registered this as an bug
/ Anders Hattestad

Juan Londono
(By Juan Londono, 8/15/2011 7:58:32 PM)

Hi Anders.
The Itera.multiproperty is throwing and warning message on a PropertyMulitBase when adding multiple items:
"are you sure you want to navigate from this page?"

I added the following code to the method PropertyMulitBaseControl.AddButton(...)

Button add = new Button();
ScriptManager current = ScriptManager.Current;
if (current != null)
current.AddEventListener(add, new DisablePageLeaveEvent(EventType.Submit | EventType.Click));

with no success. Can you advice please?
Thanks

Patrick Heneghan
(By Patrick Heneghan, 9/19/2011 4:44:44 PM)

Hi Anders,

We are having a problem with the MultiProperty project, similar to Ticket #160 (assigned defect) on epicode.

On a particular page type, we have a MultiProperty with about 4 properties inside it, as well as two properties using the TinyMCE editor. We can add up to 4 instances of the MultiProperty without any problem.

However, when we add a 5th instance, the TinyMCE editors will disappear (except for the words 'Paragraph' and 'Styles')

Deleting the 5th instance results in the TinyMCE editor being displayed correctly once again.

This only happens in IE (8) but not in Firefox.

Do you have any idea how to fix this?

kristina.hedren
(By kristina.hedren, 11/15/2011 3:00:53 PM)

Hi Anders
I also have some problems with MultiProperty and CMS 6. In the editor when clicking save, the property is not saved. It works fine using "Save and View" or "Save and Publish" but when I click save the page is reloaded, the property is also displayed but without values. Any ideas?

steven pap
(By steven pap, 3/8/2012 1:08:02 PM)

thanks guys. that helped me out a lot..

leonard
(By leonard, 1/31/2013 3:14:32 PM)

I have the same problem as Kristina. It only happens when you're logged in with a non-admin account. Found any solution?

Please login to comment.