ConvertToExternal does not return friendly URL

 

Hi,

After upgrading to R2-SP1, the following code doesnot return the friendly url. This issue is observed only in some enviroments [machine] and some other machine the call does return the expected friendly url.Are we missing any configuration in those enviroment. 

EPiServer.Global.UrlRewriteProvider.ConvertToExternal(finalUrlBuilder, pageLink, System.Text.UTF8Encoding.UTF8);

#29518 Apr 30, 2009 12:06
  • Member since: 2005
     

    Hi

    This maybe a stupid question, but is friendly url turned on on those sites? If it's not ConvertToExternal will obviously not return a furl:ed url. If you want to make sure you can check what defaultProvider for urlRewrite is set to in web.config:

    <urlRewrite defaultProvider="EPiServerFriendlyUrlRewriteProvider">

    Regards

    Per Gunsarfs
    EPiServer CMS development team

    #29519 Apr 30, 2009 16:12
  •  

    Hi,

    Yes we have turned on the friendly url on the sites. Following is the snippet from the web.config.

    <urlRewrite defaultProvider="EPiServerFriendlyUrlRewriteProvider">
     <providers>
       <add description="EPiServer standard Friendly URL rewriter" name="EPiServerFriendlyUrlRewriteProvider" type="EPiServer.Web.FriendlyUrlRewriteProvider,EPiServer" />

            <add description="EPiServer identity URL rewriter" name="EPiServerIdentityUrlRewriteProvider" type="EPiServer.Web.IdentityUrlRewriteProvider,EPiServer" />
            <add description="EPiServer bypass URL rewriter" name="EPiServerNullUrlRewriteProvider" type="EPiServer.Web.NullUrlRewriteProvider,EPiServer" />
          </providers>
    </urlRewrite>

     

    #29531 May 04, 2009 4:39
  • Member since: 2008
     

    Hi,

    In R2 we have change UrlRewriteProvider from a field to a property. Make sure that you have recompiled your modules with latest CMS R2-sp1 binary.

    Could that be the issue?

    Regards,

    Shahid
    EPiServer Support Team.

    #29667 May 08, 2009 8:46
This thread is locked and should be used for reference only. Please use the Episerver CMS 7 and earlier versions forum to open new discussions.
Please login to post a reply