Image Editor crasches | Episerver Developer Community

Image Editor crasches

 

Hi,

I don't get the Image Editor in R2 to work properly. The dialog pops up and then it crashes with "An error occured. Close Image Editor?" before the image is loaded. 

I enabled debug logging, and this is what is looks like.

2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: 9936> Reading string...

2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: Parse: IN: url = pipe://_LM_W3SVC_145286344_root/Callback.rem
2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: Parse: OUT: pipename = _LM_W3SVC_145286344_root, objuri = Callback.rem
2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: 9936> Reading ushort...
2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: 9936> Reading string...
2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: 9936> Reading string...
2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: 9936> Reading ushort...
2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: 9936> Read stream...
2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: 9936> Read stream len 187
2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: 9936> Write string
2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: 9936> Write ushort 65442
2008-11-06 11:44:25,767 INFO [PipeServerChannel.ServerMain] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: 9936> Write stream 377
2008-11-06 11:44:26,220 DEBUG [5] EPiServer.Web.UrlRewriteModuleBase.BeginRequestEventHandler - Starting request with Url http://localhost/hui/Edit/ImageEditor/RenderImage.ashx?zoom=75&quality=65&img=&commands=
2008-11-06 11:44:26,220 DEBUG [5] EPiServer.Web.UrlRewriteModule.HttpUrlRewriteToInternal - Url is not valid for rewrite. Returning URL http://localhost/hui/Edit/ImageEditor/RenderImage.ashx?zoom=75&quality=65&img=&commands=
2008-11-06 11:44:26,220 DEBUG [5] EPiServer.Web.UrlRewriteModuleBase.BeginRequestEventHandler - Exiting with no rewrite, Url is http://localhost/hui/Edit/ImageEditor/RenderImage.ashx?zoom=75&quality=65&img=&commands=
2008-11-06 11:44:26,220 ERROR [5] EPiServer.Global.Global_Error - 1.2.5 Unhandled exception in ASP.NET
System.ArgumentNullException: Value cannot be null.
Parameter name: virtualPath
at System.Web.VirtualPath.Create(String virtualPath, VirtualPathOptions options)
at System.Web.Hosting.MapPathBasedVirtualFile..ctor(String virtualPath)
at System.Web.Hosting.MapPathBasedVirtualPathProvider.GetFile(String virtualPath)
at EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathVersioningProvider.GetFile(String virtualPath)
at EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathVersioningProvider.GetFile(String virtualPath)
at EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathVersioningProvider.GetFile(String virtualPath)
at EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathNonUnifiedProvider.GetFile(String virtualPath)
at EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathNonUnifiedProvider.GetFile(String virtualPath)
at EPiServer.Web.Hosting.VirtualPathNonUnifiedProvider.GetFile(String virtualPath)
at EPiServer.UI.Edit.ImageEditor.RenderImage.ProcessRequest(HttpContext context)
at System.Web.HttpApplication.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute()
at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)
2008-11-06 11:44:32,455 INFO [12] Microsoft.Samples.Runtime.Remoting.Channels.Pipe.DBG.Info - 18.3.1 Scheduler info: PipeConnectionPoolManagerCallback

 

 

Any ideas?

Regards,

Thomas 

#25807 Nov 06, 2008 11:56
  • Member since: 2005
     

    Hi there,

    I got some trouble as well and it turned out to be the Internet Explorer Developer Toolbar.

    So in case you have the toolbar as well try to deinstall to see if it is the cause of your trouble.

    /René

    #25812 Nov 06, 2008 12:15
  • Member since: 2002
     
    did you check access rights to the vpp folders?
    #25814 Nov 06, 2008 12:55
  •  

    I don't have the Developer toolbar installed.

    I also tried with the "Everyone - Full Control" approach for the VPP folders. 

    #25815 Nov 06, 2008 12:58
  •  

    I did some digging with Reflector, seems like it's the empty img-parameter to the httphandler is causing the exception. 

    http://localhost/hui/Edit/ImageEditor/RenderImage.ashx?zoom=75&quality=65&img=&commands= 

    Why it's empty I have no idea. The "..." button for the file is actually doing nothing on my local workstation, but it works on my test server. Either way, it doesn't matter if I select a file in the dialog or typing in a path in the input field. The image in the panel is still broken and the  "An error occured. Close Image Editor?" still pops up.

    When the file manager works, the dialog pops up just after selecting a file. If I type the path manually into the input field, the dialog pops up after trying to change zoom level (which obviously would trigger a postback). 

    / Thomas

     

    #25816 Nov 06, 2008 13:21
  • Member since: 2008
     

    Has anyone found a solution to this problem?

    I am having the same problem. On my development machine there are no issues with the image editor, but on the production server I'm not getting the Filemanager to pop up from the Image Editor.

    #26850 Jan 02, 2009 11:11
  • Member since: 2006
     

    We're experiencing the exact same problem and working to resolve it. We're able to select a file, but as soon as we click OK the error dialog pops up.

    UPDATE:
    It seems that removing the following from web.config resolves the problem:
    <add name="udpTransport" type="Microsoft.ServiceModel.Samples.UdpTransportElement, EPiServer.Implementation" />

    However, not really sure what other side-effects that will have...

    When the Image Editor tries to load the image through the RenderImage.ashx handler is throws the following exception:

    ConfigurationErrorsException: An extension of name 'udpTransport' already appears in extension collection. Extension names must be unique.

    If you rename it you'll get the following exception instead:

    An extension of type 'Microsoft.ServiceModel.Samples.UdpTransportElement, EPiServer.Implementation' already appears in extension collection. Extension types must be unique.

    #27043 Edited, Jan 15, 2009 10:11
  • Member since: 2008
     

    Was this issue ever resolved?

    On my customer's production site, the File Manager pops up fine, but when an image has been selected, the dialog "An error occurred. Close image editor?" appears.

    By selecting "Cancel" on the error message and then "OK", the image will show up fine on the page, but I would really like the editor to work.

    I have tried Ted Nyberg's suggestion with removing the UdpTransportElement entry from web.config, but this made no difference on my site.

     

    EDIT: Ted's solution works after all. He just forgot to mention that you also have to comment out the other line where UdpTransport is mentioned:

    <udpTransport multicast="true">

    After commenting out this line, image editor works again.

    #28923 Edited, Mar 27, 2009 12:18
  • Member since: 2007
     

    We're experiencing the same problem. The image editor crashes as soon as we've chosen a file and clicked ok.

    I've commented out the two udpTransport things in web.config, but it didn't make any difference.

    #30193 Jun 05, 2009 12:56
  •  

    Got the same problem today

    this is the error from log

    2009-08-20 15:41:40,088 ERROR [5] EPiServer.UI.Edit.ImageEditor.Core.ImageServiceClient.RenderImage - Exception calling ImageService RenderImage method System.TypeInitializationException: Ett undantagsfel uppstod för typinitieraren för . ---> .ModuleLoadException: The C++ module failed to load.  ---> System.DllNotFoundException: Det gick inte att läsa in DLL-filen MSVCR80.dll: A dynamic link library (DLL) initialization routine failed. (Undantag från HRESULT: 0x8007045A)    vid clock()    vid ?A0xe96b2b07.clock_wrapper()    vid .LanguageSupport._Initialize(LanguageSupport* )    vid .LanguageSupport.Initialize(LanguageSupport* )    --- Slut på stackspårning för interna undantag ---    vid .LanguageSupport.Initialize(LanguageSupport* )    vid .cctor()    --- Slut på stackspårning för interna undantag ---    vid EPiServer.ImageLibrary.ImageService.RenderImage(Byte[] imageBuffer, IEnumerable`1 operations, String mimeType, Single zoomFactor, Int32 jpegQuality)    vid EPiServer.UI.Edit.ImageEditor.Core.ImageServiceClient.RenderImage(Byte[] imageBuffer, IEnumerable`1 operations, String mimeType, Single zoomFactor, Int32 jpegQuality) 2009-08-20 15:41:40,103 ERROR [5] EPiServer.Global.Global_Error - 1.2.5 Unhandled exception in ASP.NET System.NullReferenceException: Objektreferensen har inte angetts till en instans av ett objekt.    vid EPiServer.UI.Edit.ImageEditor.RenderImage.ProcessRequest(HttpContext context)    vid System.Web.HttpApplication.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute()    vid System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)  

    I've tried commented out the  two udpTransport things in web.config and the cancel error dialog disapears but the images is not showing in the imageeditor

    #32057 Aug 20, 2009 16:01
  •  

    Now I get a CPU peak to 100% everytime I try to use the ImageEditor and I must reset the IIS

    Anyone got this error?

     

    #32372 Sep 01, 2009 11:24
First   1 2   Last 
This thread is locked and should be used for reference only. Please use the Episerver CMS 7 and earlier versions forum to open new discussions.
Please login to post a reply